yandex metrika
Шофирането през есента и неговите специфики

С настъпването на есента, стартира лошото време, изразяващо се в мъгли, дъждове, дори и снегове. Те водят след себе си забавено шофиране и предпоставка за пътни транспортни произшествия. Този период от годината изисква да бъдете изключително внимателни и предпазливи, докато се намирате сред препълнените с автомобили градски улици. За да избегнете стресови ситуации, и по-зле - пътни транспортни произшествия, то ние ви съветваме да се придържате стриктно към по-долу изброените съвети.

Сменете летните си гуми със зимни

Още в периода, когато температурите навън са между 5 и 7 градуса, то най-рентабилно е да посетите автосервиз и да извършите подмяната на автомобилните гуми. Колкото по-рано отметнете това ваше задължение, толкова по-добре, погледнато от няколко различни ъгъла. Ако по-рано посетите конкретен автосервиз, то офертите, които ще ви предложат, няма да са толкова скъпи. Освен това, имате възможността да извършите самата подмяна, без да бъдете обезпокоявани от огромен наплив от клиенти. Важно е да следите и да проверявате редовно налягането на гумите.

Светлините трябва да са в пълна изправност

При настъпване на един от най-красивите сезони - есента, всеки един шофьор е задължен да провери предварително всички светлини по превозното средство. Тяхната неизправност освен, че би причинила пътно транспортно произшествие, то вие можете да бъдете глобени, заради липсата на някой от светлините по автомобила. А не забравяйте, че глобите са твърде солидни.

Проверявайте маслото на автомобила редовно

При проверка на маслото е важно двигателят да бъде изстинал, а автомобилът да бъде паркиран върху равна повърхност. Едва тогава резултатът ще бъде реалистичен за вас. Смяната на маслото, добре е да знаете, се извършва през определени периоди, или изминати километри. За съхраняване качествата на маслото и неговия по-дълъг живот ни съветват да избягваме кратките разстояние, които го увреждат.

Антифриз - изискване за нормално функциониране на двигателя

Свойството на антифриза е да поддържа нормална температура на двигателя, която е между 90 и 92 градуса. Някои шофьори добавят вода вместо антифриз, но нашият съвет е това да не се случва, ако не е крайно належащо да го направите. Специалистите съветват антифризът да се подменя на всеки 2 години.

Придържайки се стриктно към всеки един от съветите, които сме селектирали, съобразно начинаещите водачи на автомобили, то вие ще се наслаждавате на комфорт, сигурност и удобство по време на вашите пътувания, през есенните дни от годината.